3 Redenen om gezond te eten

23 March 2021

Heb jij je wel eens futloos, misselijk of te energiek gevoeld? Dit kan één van de redenen zijn om gezond te gaan eten. Je lichaam heeft namelijk uitgebalanceerde voedingsstoffen nodig om optimaal te kunnen presteren.

Gezonde voeding bestaat voornamelijk uit drie onderdelen: eiwitten, vetten en koolhydraten. Het is ontzettend belangrijk om deze drie onderdelen goed in balans te houden voor zowel je mentale als fysieke prestaties. Nu lees je mentaal en kan je je wellicht afvragen wat dit met voeding te maken heeft. Veel mensen onderschatten het effect van voeding op hun humeur. Ben jij bijvoorbeeld niet sneller prikkelbaar, wanneer je honger hebt?

 

Gezond eten bevat heel weinig suiker

Het innemen van veel suikers brengt de nodige gezondheidsrisico's met zich mee. Diabates type 2, insuline resistentie, hart- en vaatziektes komen vooral voort uit een onnodige hoge inname van suikers over een langere periode.

Toch worden we soms een beetje voor de gek gehouden. Zo bestaat er een fabel dat een appel onwijs veel suikers bevat en dat het daarom ongezond voor jou zou zijn. Hoewel het wel klopt dat er veel (fruit)suiker in een appel zit, bevat deze ook onwijs veel vezels en vocht. Dit zorgt op zijn beurt er weer voor dat het fruitsuiker op een goede manier in jouw bloedsuikerspiegel opgenomen wordt.

 

Gezond eten is goed voor jouw hart

In gezonde voeding zitten enorm veel antioxidanten, wat op zijn beurt weer goed is voor de gezondheid van jouw hart.

 

Gezond eten is gevarieerd

Je zult misschien wel denken dat je onwijs veel sla zal gaan moeten eten bij een gezond dieet. Gelukkig kun je bij een gezond dieet heel veel variatie brengen in de groenten, vlees, vis en tofu.

Een tussendoortje nodig? Aardbeien doen het altijd goed bij ons, maar wij variëren graag met verschillende type fruit. Bovendien kan je fruit ook in jouw ontbijt verwerken!