Wat moet ik nu doen met het coronavirus?

17 March 2020

In moeilijke tijden, zoals nu met de coronavirus dat heerst, is het belangrijk om rond te kijken in je eigen omgeving. Hoe kan ik mijn beste steentje bijdragen aan de samenleving? Hoe zorg ik ervoor dat mijn geliefden veilig zijn?

Wij zullen een aantal vragen, met onze visie daarop, beantwoorden.

Hoe doe ik mijn boodschappen?

In het nieuws zie je dat mensen aan het “hamsteren” zijn. Dat is een fenomeen waarbij men zoveel mogelijk (houdbare) producten inslaat, zodat zij op lange termijn niks te kort komen.

Wij zouden juist willen aanbevelen om op een normale wijze je boodschappen te doen. Er zijn zat mensen aan het werk, al dan wel niet thuis. Mensen die voor hun beroep vitaal zijn voor de samenleving, hebben niet eens de mogelijkheid om tussendoor een boodschap te doen. Het zou dan ook onwijs zonde zijn als wij hen keer op keer teleurstellen dat er ‘s avonds geen boodschappen meer te verkrijgen zijn.

Een goede tip hiernaast is om de lokale ondernemer eens te benaderen. De groenteboer op de hoek heeft vast en zeker nog wel het e.e.a. liggen voor je, net als de kaasboer, slager of vishandel. De crisis raakt deze ondernemers het meest.

Nog zo’n goede tip is om biologisch of vegetarisch eten uit te proberen. Veel mensen slaan deze voeding over, omdat zij toch het liefst een stuk vlees op hun bord hebben liggen. Uit eigen ervaring sprekende, kan ik je vertellen dat vegetarisch eten hartstikke lekker is!

Hoe houd ik mijn omgeving hygiënisch?

Hygiëne is uiterst belangrijk in een crisis zoals deze. Wij zouden aanraden om je handen wat vaker te wassen. Bijvoorbeeld na ieder toiletbezoek, maar ook voor en na je gaat eten.

Het plaatsen van desinfecterende (handgel) dispensers op de werkvloer is ook aan te bevelen. Houd er wel rekening dat groot inslaan absoluut niet nodig is. Neem enkel wat je echt nodig denkt te hebben voor de aankomende twee weken.

Mocht je in de gelegenheid zijn om thuis te werken, dan is het aan te bevelen om je eigen huis met regelmaat schoon te maken. Over het algemeen krioelt het van de bacteriën in een huis. Door regelmatig je woning schoon te maken, waar je anders eventueel geen tijd voor had, is daarom absoluut aan te bevelen.

Samen staan wij sterk

In tijden van crisis moeten wij ons als samenleving beseffen dat wij elkaar nodig hebben. Ouderen hebben de hulp van de jongere generatie nodig en de jongeren hebben op hun beurt weer de hulp nodig van de oudere generatie.

Wij stellen ons daarom ook bereid op om te helpen in onze lokale gemeenschappen. Doe jij hieraan mee?